You are here: Home » Sportmassage

Sportmassage

Sportmassage is massage die met aandacht voor de fysiologische en psychologische behoeften van de sporter wordt uitgevoerd.

Sportmassage heeft veel voordelen voor de sporter. Onder andere: sportmassage

Het gevolg hiervan is, dat de prestatie mogelijkheden van de sporter worden verhoogd.

De Bowen Techniek is een zeer effectieve vorm van sportmassage die vaak door topsporters in Australië gebruikt wordt voor behandeling bij blessures en voor een sneller herstel na overbelasting, zodat men beter en harder kan trainen.

De reden waarom de Bowen Techniek zo effectief is als sportmassage komt, doordat het zelfgenezend vermogen van de mens sterk kan verbeteren. Dit biedt de sporter de mogelijkheid om sneller te herstellen na trainingen en wedstrijden, en veel sneller van blessures af te komen.

In het kort onderscheidt men de volgende vormen van sportmassage:

Pre-activiteiteitsmassage - Deze vorm van sportmassage wordt direct voor de training of wedstrijd gegeven. Het heeft als effect de spieren "los" te maken, de zenuwstimulatie te verhogen, en een lang durende verhoging in doorbloeding (hyperemie) van de behandelde spieren te verzorgen. Het gevolg van deze fysiologische veranderingen is een betere prestatie en een verminderde kans om blessures op te lopen.

Post-activiteitsmassage - Deze vorm van sportmassage wordt binnen 4 uur na de training of wedstrijd toegepast. Het doel hiervan is om de gevormde stofwisselingsprodukten (o.a. melkzuur) af te voeren. Dit vermindert post-activiteitspijn en verzorgt en versnelt het herstelproces.

Interactiviteitsmassage - Deze vorm van sportmassage wordt tussen de trainingen in uitgevoerd. Het versnelt en ondersteunt het herstelproces tussen inspanningen en vermindert zodoende de kans op blessures en verbetert het performance verhogingseffect van de trainingen. Wanneer de trainingen frequenter worden, zal de noodzaak tot dit soort sportmassage toenemen.

Revalidatiemassage - Deze vorm van sportmassage wordt voor de behandeling van sportblessures toegepast. Het heeft als doel een snelle en volledige genezing van de blessures, zodat de sporter weer snel mee kan doen aan trainingen en wedstrijden. Het vermindert ook de kans om dezelfde blessure weer op te lopen.

De Bowen Techniek is niet toe te passen als pre-activiteiteitsmassage omdat het een ontspannend effect geeft, maar het is zeer effectief als post-activiteitsmassage, interactiviteitsmassage en revalidatiemassage.

Behalve Bowen Techniek, heeft de behandelaar, Brian Dicks, ook sportmassage gestudeerd als onderdeel van het "Certificate of Massage" van de Victorian School of Massage, in Australië. Bovendien heeft hij een "Post-graduate Diploma in Sports Massage" en "Diploma in Orthopaedic Sports Massage - Level One" van de "Sport Massage Training Institute of Costa Mesa", Verenigde Staten. Hij heeft ook lesgegeven in sportmassage bij het "Barwon College of Therapeutic Massage" in Geelong, Australië

Hij gebruikt al zijn kennis en ervaring wanneer hij de Bowen Techniek bij sporters toepast.LET OP: De Bowen Techniek is niet bedoeld als alternatief voor medisch advies of behandeling. Als u twijfelt, kunt uw het best overleggen met uw behandelend arts.