Als student in Amsterdam, woon je  op een relatief heel duur stukje van Nederland. Door het vele studeren heb je ook nog eens weinig tijd om te gaan werken. Logisch dus, dat veel studenten geldproblemen hebben en maximaal gaan bijlenen. In deze blog geven we je wat tips om meer geld over te houden gedurende jouw Amsterdamse studententijd. 

Besparen op de tandarts

In Nederland kun je een  standaard tarief voor de tandarts verwachten. Toch ben je bij verschillende tandartsen onderaan de streep vaak meer kwijt dan je zou denken. Kies daarom voor een tandarts die jou helpt geld te besparen. Bij tandartspraktijk Amsterdam, ben je minder kwijt omdat zij rekening houden met de portemonnee van de student. Zij kiezen altijd voor de voordeligste behandelmethodes. Ook zijn ze midden in Amsterdam gelegen, waardoor je niet veel kwijt bent aan reiskosten. 

Ga minder uit eten en mijdt het station voedsel

Het is ontzettend verleidelijk om gezellig uit eten te gaan elk weekend en elke dag wat eten op het station te kopen onderweg naar school. Dit is een groot probleem voor studenten: ze willen niks missen en houden van gemak. Elke dag een sandwich kopen van twee euro lijkt niks maar loopt elke maand toch echt op. Bespaar op eten door goedkoop in te kopen bij de supermarkt en veel dingen zelf klaar te maken. Dit gaat je helpen met geld besparen. Het station is hier echt slinks mee. Eettentjes op het station weten dat je haast hebt en dat ze op een “high-traffic” locatie zitten en spelen hier dan ook graag op in. Denk bijvoorbeeld aan de AH-to go’s. Je denkt dat je bij elke AH hetzelfde betaald, maar niets is minder waar. Door het gemak, ben je eerder geneigd hier voor te vallen. Onze tip is om daarom om goed voorbereid op weg te gaan. Maak er bijvoorbeeld een gewoonte van om elke avond je brood klaar te maken voor de volgende dag. 

Betaal niet teveel huur

Amsterdam is nou eenmaal super duur: vooral Oud-Zuid en het centrum. Gelukkig zitten de meeste scholen wat meer aan de zijkanten en op minder dure plekken, kies daarom een apartement in deze regio’s. Dat scheelt je reistijd en veel geld per maand. Het is misschien even wennen als je ouders groot wonen maar we raden toch aan om te gaan voor iets minder. Je hoeft het maar 4 jaar vol te houden. 

Pin It on Pinterest