Iedereen is op de hoogte wat precies voedingssupplementen zijn en wat je eraan hebt. Het is altijd goed om een huisarts te raadplegen of je wel bepaalde supplementen kan nemen.  Bij sommige lichamelijke klachten  is het soms niet altijd handig om een supplementen nemen, wanneer je eruit bent dat het gewoon kan, dan zijn supplementen een heel erg goed om bepaalde stoffen in het lichaam op peil te houden. Er zijn natuurlijke supplementen waar je heel gezond bij kunt blijven. Lees in deze blog er meer over. 

Multivitamine nemen is goed

Het belangrijk om bepaalde vitamines binnen te krijgen. Één van de meest makkelijke dingen die je kan doen, is een supplement multivitamines nemen. In heel veel gevallen zijn veel mensen niet in staat om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen, omdat ze soms de verkeerde eetpatronen hebben. Het is dan natuurlijk erg belangrijk om het voedingspatroon, bijvoorbeeld samen met een diëtist, ook aan te passen, maar voedingssupplementen kunnen dus een aanvullende waarde hebben om de voedingsstoffen op peil te brengen en de gezondheid te verbeteren.

Visolie is heilzaam

Veel mensen zijn bekend met sushi en eten het graag, omdat er veel Omega-3 vetzuren in zitten. Ook zit in verschillende preparaten Omega-3 waardoor je deze goed kan nemen om deze vetzuren op peil te houden. Wist je dat Omega 3-vetzuren erg belangrijk zijn als het gaat over de preventie van ontstekingen? Ook de bloedvaten, het hart, de luchtwegen en het immuunsysteem hebben bijzonder veel baat bij een gezond niveau van Omega-3. 

Magnesium

Er zijn toch wel een aantal mensen in Nederland die een magnesiumtekort hebben. Dit kan voorkomen als je een dieet hebt waarin veel verwerkt voedsel zit. Daarbij kan het ook zo zijn dat mensen die teveel alcohol drinken of bepaalde maag en darm aandoeningen hebben, last hebben van de magnesiumtekort. Wanneer dit het geval is dan kun je allerlei problemen met de vitamine D stofwisseling krijgen. Ook kunnen botten verzwakken, bloeddruk slechter worden, angstige gevoelens naar boven komen, een slechte bloedsuikerspiegel, spierkrampen en vermoeidheid als symptomen hiervan optreden.

Pin It on Pinterest