We slapen een groot deel van ons leven. Dat maakt dat we maar het beste een goed matras kunnen gebruiken om op te slapen. En dat zullende de meeste mensen wel doen, zou je denken. Maar gek genoeg besteden mensen te weinig aandacht aan hun matras. In deze blog willen we je een beetje bijpraten over dit onderwerp. 

Welk matras kies ik bij rugpijn? 

Veel mensen die rugpijn (of andere pijnen hebben) zullen behandelingen ondergaan van een expert. Bijvoorbeeld een fysiotherapeut of een andere expert. Dan is het vaak zo dat deze expert aanraad om eens te kijken of het matras wel helemaal op orde is. Een matras kan goede ondersteuning bieden en eventueel herstel van een blessure versnellen of een chronische pijn verminderen. We rijden je aan om te gaan voor een koudschuim matras. De druk op je lichaam wordt kleiner door de speciale eigenschappen die dit matras heeft.

Hoe kies ik het beste mijn matras uit? 

Veel experts raden aan om eens naar een winkel te gaan om daar enkele minuten op een matras te liggen. Dan bedoelen we zo’n minuut of 10. Dan kun je goed nagaan welk matras het beste ligt en wat het voor jou zou kunnen betekenen in termen van nachtrust. Wanneer je last van je rug hebt moet je niet een heel zacht matras gaan kiezen, dan is het dus beter om een matras te hebben dat ondersteuning biedt, maar ook weer niet te hard is. We hebben je al een tip gegeven welke je zou kunnen kiezen. Toch is het een kwestie van proberen en de verkoopadviseur uithoren. 

Natuurlijk is het ook mogelijk om online een selectie te maken en dan bijvoorbeeld bij een showroom na te gaan welke matrassen je nu eigenlijk gekozen hebt en deze dan uit te proberen daar. Sommige bedrijven bieden ook de optie om een matras een tijd uit te proberen. Het is dan natuurlijk wel zaak om vooraf een beredeneerde selectie / keuze voor een bepaald matras te maken, want het is niet de bedoeling dat je 20 matrassen uitprobeert. 

Veel succes met het vinden van je ideale matras.

Pin It on Pinterest