Voor de camera staan, sommige mensen houden ervan en sommige vermijden camera’s liever. Toch kun je door middel van een aantal tips poses oefenen en een zelfverzekerde uitstraling hebben op de foto. Waardoor zelfs jij het prima vindt om op de foto te gaan!

Doe kleding aan waar je je echt goed in voelt 

Draag kleding waar jij je prettig in voelt en waar je je mooi in voelt. Zorg ervoor dat deze kleding comfortabel zit en dat de kleuren goed bij je passen. Blijf vooral jezelf, je hoeft niet opeens een jurkje aan te trekken als je nooit jurkjes draagt. 

Ga nooit helemaal recht voor de camera staan

Een foto van je hele lichaam recht van voor staat nooit echt superflatterend. Probeer daarom je lichaam altijd iets van de camera af te draaien. Zo oog je meteen slanker! 

Schaam je je voor je gebit? 

Durf je niet voluit te glimlachen, omdat je je schaamt voor je gebit? Dan zijn er een aantal opties mogelijk:

  1. Lach met je mond dicht en gebruik hierbij vooral je ogen om te lachen. Dit fenomeen heeft smizen. 
  2. Stoor je je aan een spleetje tussen je tanden? Maak dan eventueel een afspraak bij de tandarts in Amsterdam en vraag naar de opties. Zo is het mogelijk om een beugel te laten aanmeten of om het spleetje op te vullen met composiet. 
  3. Vind je je tanden niet wit genoeg? Ook dat kan door een tandarts worden verholpen door je tanden te bleken. 

Ook hierbij geldt doe wat goed voelt. Iedereen is uniek. De perfecte ‘Hollywood’ smile is lang niet per se nodig. 

Waar laat je je handen? 

Een struggle voor veel mensen is waar je in godsnaam je handen moet laten als er een foto van je gemaakt wordt. Hangend langs je lichaam staat niet echt zelfverzekerd of flatterend. Een goede tip is om je armen in een hoek van 90 graden te houden, zet ze bijvoorbeeld in je zij. Wat ook altijd goed werkt is om een ‘attribuut’ vast te houden, zoals een kopje. Wil je liever geen attributen op de foto? Houd dan met je ene hand de vingers van de andere hand nonchalant vast. Zorg er ook hier voor dat je armen een driehoek ‘maken.’ Zo oog je ook slanker, dan dat je armen strak langs je lichaam hangen. 

Oefenen, oefenen, oefenen 

Onze beste tip is oefenen, oefenen, oefenen. Zoek tutorials op Youtube op of kijk op Instagram hoe men poseert. Probeer dit in de spiegel zelf te oefenen. Op een gegeven moment heb je zeker wel door wat werkt. 

Pin It on Pinterest