Nederland is een land waarin steeds minder bewogen wordt. Zeker in tijden van thuiswerken is het zo dat de afstand die dagelijks afgelegd wordt via trap, fiets of lopende over straat een stuk minder is dan  wanneer we allemaal naar kantoor of de fabriek gaan. Het is natuurlijk niet gezond om heel weinig te bewegen en daarom raden we jou ook aan om zeker te zorgen dat je aan je dagelijkse hoeveelheid beweging komt.er wordt wel gezegd dat het erg belangrijk is om zeker een half uur extra beweging te hebben bovenop de normale dagelijkse gang van zaken. Dan is het erg fijn om iets te hebben wat je leuk vindt en waar je extra beweging uithaalt. Check daarom onze tips om de dagelijkse beweging op peil te houden. 

Ga zwemmen 

Een van de meest gezonde zaken die je kunt doen is zwemmen. Je gewrichten en spieren worden niet overbelast maar wel lekker getraind. Daarnaast is het gewoon een ontspannen gevoel om in het water te dobberen. Leuk ook om met de kinderen dit te doen een middagje. Ze zijn er dol op. Maar hou ze wel goed in de gaten of laat iemand dit doen. Het blijft toch water en het blijven toch kinderen. 

Lekker wandelen 

Veel mensen houden ervan om te wandelen. Dus we willen dit ook als tip meegeven ga het gewoon doen doen!  Samen met je partner en kinderen even in de avond een ommetje maken is erg prettig en het is ook goed voor na het eten bijvoorbeeld. Zo kun je nog eens een beetje natuur en de seizoenen ervaren en niet alleen maar binnen achter je scherm zitten te tikken en de converseren via Facetime. 

Ga lekker turnen

Voor heel veel mensen is dat gym of turnen. Bij turnen amsterdam kunnen ze je hier meer over vertellen. Ze zijn gespecialiseerd in gym voor kinderen. Dus dat is helemaal leuk om er met ze naar toe te gaan. Ze hoeven natuurlijk geen wereldkampioen te worden, als ze er maar plezier in hebben.  

We hopen dat je zo lekker in beweging blijft. Blijf gezond en maak er iets moois van!

Pin It on Pinterest