Chiropractie Hilversum ziet vele mensen met rugklachten en nekklachten. Soms vragen mensen wel eens wat doet een chiropractor? En hoe is het anders dan een Bowentherapeut? Een chiropractor ziet veel rug- en nekklachten. Bowentherapie is een holistische benadering, waarin bepaalde massage technieken worden toegepast om het bindweefsel los te maken.

In deze blog leggen we nader uit wat de chiropractor doet en hoe het anders is ten opzicht van een bowentherapeut.

Wat doet een chiropractor?

Chiropractie focust met name op de wervelkolom en het gehele zenuwstelsel. Zodoende ziet de chiropractor voornamelijk rugklachten en nekklachten. Maar ook klachten die hieruit voortkomen. Denk hierbij aan hoofdpijn en duizeligheid. Klachten aan het gehele bewegingssysteem kan de chiropractor behandelen. Je kan dus ook met enkelklachten naar de chiropractor! Nogmaals een chiropractor is wereldwijd bekend om haar rugexpertise. Heeft u rugklachten of nekklachten ga dan naar een chiropractor!

Wat doet een bowen therapeut?

Bowen therapie wordt toegepast op de zogenaamde fascie, bindweefsel in het lichaam. Bindweefsel zit overal in het lichaam en voornamelijk rond alle organen, spieren en botten.

De Bowen therapie wordt overal toegepast. Het gehele lichaam kan aan bod komen. Het is daarom niet geheel gefocust op één plek in het lichaam.

Wat is dan het verschil tussen een chiropractor en Bowen therapeut?

De holistisch benadering ofwel een benadering dat men kijkt naar het gehele lichaam is wellicht de enige overeenkomst. Juist, er zijn massage technieken bij een chiropractor maar die worden toegepast vanuit een geheel andere visie. Daarnaast focust de chiropractor voornamelijk op bewegingen van het lichaam. De chiropractor probeert telkens de bewegelijkheid te optimaliseren. Dit doet een chiropractor door middel van kleine lichte druktechnieken, ook wel manuele correcties of manipulaties genoemd.

Wat maakt chiropractie Hilversum bij MoveWell uniek?

Chiropractie kan juist wel perfect gecombineerd worden met andere manuele beroepen. Manueel betekent met de hand. Denk hierbij aan een fysiotherapeut. Praktijk MoveWell heeft de fysiotherapeuten in huis die samen met de chiropractor een klacht analyseren en behandelen. Soms gebruikt de fysiotherapeut bepaald technieken met de hand of juist oefeningen geven met het verstand. Het kan ook zijn dat er wordt ingezet op revalidatie. Revalidatie met bijvoorbeeld een hernia is juist enorm belangrijk en kan niet enkel en alleen opgelost worden door de chiropractor.

Pin It on Pinterest