Het is erg belangrijk dat je de nodige zorg en veiligheid in je bedrijf weet te brengen. Dit is voor alle bedrijven belangrijk, niet alleen voor bedrijven die zich met therapie bezig houden. Een werkgever moet sowieso een bedrijfshulpverlener op de werkvloer rond hebben lopen. Wanneer het bedrijf meerdere mensen in dienst heeft, is het erg belangrijk dat er meerdere bedrijfshulpverleners aanwezig zijn. Je kunt jezelf niet zomaar bedrijfshulpverlener noemen daarvoor moet je een opleiding doen. Met een bhv cursus heb je snel je certificaat voor bedrijfshulpverlener te pakken. 

Wat leer je als bedrijfshulpverlener?

Wanneer er een ongeluk plaatsvindt op de werkvloer is het erg belangrijk dat er iemand Is die eerste hulp kan verlenen als dit nodig is. Dit is een van de eerste dingen die je leert tijdens de cursus voor bedrijfshulpverlener. Daarnaast leer je ook hoe hoe je beginnende branden moet blussen. Ook de ontruiming van een gebouw valt onder het takenpakket van een bedrijfshulpverlener. Dat wil zeggen dat hij of zij daarbij kan assisteren en weet wat er gedaan moet worden.

Waar vindt de cursus plaats?

Het is mogelijk om de cursus op de werkvloer te krijgen. Dit heeft als voordeel dat de werkvloer in de cursus betrokken kan worden. Zo komen theorie en praktijk bij elkaar. Het is ook mogelijk om de cursus extern op een aantal locaties te volgen. 

Wanneer je als werkgever voldoende bedrijfshulpverleners op locatie hebt, zul je zeker aan de nodige eisen voldoen. Natuurlijk is het ook zo dat er nog allerlei andere zaken zijn die de aandacht verdienen. De zogenaamde arboregels schrijven voor dat de werkvloer veilig moet zijn. Zo is het erg belangrijk om een goed looppad voor de medewerkers te maken als er ook heftrucks in de fabriek of het bedrijf rondrijden. Het is ook altijd slim om een expert naar de veiligheidssituatie in je pand te laten kijken voor de nodige verbetertips. Voor meer leuke blogs check je onze site. 

Pin It on Pinterest