Er zijn een aantal cosmetische behandelingen die je bij de tandarts kunt laten doen die de laatste jaren erg populair zijn geworden en waar mensen behoorlijk van kunnen profiteren als het gaat om de esthetische aspecten van hun gebit. We nemen in deze blog een aantal met je door die heel populair zijn. Lees snel wat deze behandelingen inhouden.

Facings 

Het is door tandartsen bedacht en erg makkelijk om tanden qua kleur en vorm te corrigeren. We hebben het over facings, dit zijn schildjes gemaakt van porselein of composiet. Deze zijn erg sterk en kunnen het gebit bijzonder verfraaien. Ze worden als een façade voor de tanden gezet, waardoor er een correctie gedaan kan worden van de vorm of tint. Vandaar de naam facings. De behandeling gaat relatief snel en is pijnloos.

Bleekbehandeling 

De laatste jaren is de bleekbehandeling erg belangrijk en populair geworden in onze maatschappij; veel mensen laten hun tandenbleken omdat ze niet meer blij zijn met de tint van hun tanden. Door de jaren heen kunnen de tanden verkleuren en dat willen de meeste mensen niet. Bij de tandarts kun je door een peroxidebehandeling in combinatie met een speciale lamp je tanden vele tinten lichter laten maken. Ook deze behandeling is pijnloos en snel te ondergaan. Kijk wel uit dat je niet hele lichte tanden krijgt, zodat het onnatuurlijk begint te lijken. 

De klassieke beugel is verbeterd 

Wist je dat er nu ook beugels bestaan die onzichtbaar achter de tanden geplaatst kunnen worden? Daarmee is de klassieke beugel verbeterd die wel zichtbaar was. Ook veel volwassenen kiezen ervoor om nog een beugel te nemen wanneer ze dit in een jeugd niet hebben gehad. Op deze manier kun je tanden corrigeren die schuin zijn gaan staan, daarmee wordt een recht gebit binnen afzienbare tijd gerealiseerd. 

Wil je meer hierover weten, neem dan contact op met tandarts utrecht.

Pin It on Pinterest