Wanneer je een botoxbehandeling overweegt, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In deze blog bespreken we deze punten. We raden je botox amsterdam aan om je te laten inspireren. 

Botox is niet blijvend

Na een botoxbehandeling wordt de botulinetoxine in je lichaam vanzelf weer afgebroken. Dit gebeurt meestal na een aantal maanden (tussen de drie en vijf maanden). Het ligt aan de zone die is behandeld hoelang het duurt voor het is uitgewerkt. Het is dus persoonsafhankelijk. 

Hoofdpijn

Er is een kans dat je na de ingreep last krijgt van wat hoofdpijn. Dit komt echter heel weinig voor. Dit is niet alleen zo bij een botoxbehandeling, maar ook bij andere medische ingrepen kan je last krijgen van hoofdpijn. Dit komt omdat er bij deze behandeling ook Botox wordt gebruikt, maar dan als een soort verdoving. De hoofdpijn kan gepaard gaan met een stijf gevoel. De bijwerkingen zijn meestal na een paar dagen weg. Zo niet moet je even contact opnemen met de huisarts. 

Effecten op het lange termijn

Het is niet zeker wat Botox nou eigenlijk met je doet. Het wordt namelijk, zoals genoemd, na een aantal maanden weer afgebroken. Het is alleen niet duidelijk waar het dan heen gaat. Het is niet aan te tonen wat er nou precies gebeurt, echter wordt hier wel onderzoek naar gedaan. Helaas weet niemand hoelang dit onderzoek nog gaat duren. Als je geen risico wilt lopen, kan je beter op zoek gaan naar iets anders. 

Je kan botox niet verwijderen

Als botulinetoxine eenmaal in je lichaam zit, krijg je het er niet meer uit. Bij alternatieven zoals fillers kun je deze oplossen met een goedje dat hyaluronidase wordt genoemd. Botox kan je niet verwijderen, je kan het alleen corrigeren. Als je ervan af wilt, dan zal je dus moeten wachten totdat het verdwenen is. Dit geldt helaas ook wanneer je het resultaat niks vindt. 

Pin It on Pinterest