Sushi porties maken het makkelijker voor je om je groente quota voor de dag te halen. Een gezond bord eten zou idealiter een kant van groenten bevatten, misschien wel de helft van het bord vullend. Dit is echter niet altijd het geval. Als je iemand bent die graag vlees eet, kan het gemakkelijk zijn om de behoefte aan groenten over het hoofd te zien. 

Gezonde vetten

Gelukkig zijn er verschillende sushi rollen met groenten die in gemakkelijk te consumeren hoeveelheden zijn gesneden. Met slechts één hap krijg je een uitgebalanceerde hoeveelheid groenten en vlees binnen. Of je kunt zelfs sushi rollen eten die voornamelijk uit groenten bestaan, als je dat lekkerder vindt. De California roll is een voorbeeld van een rol met stukjes avocado, een vrucht die een goede bron van gezonde vetten is. 

Voordelen van vis

Als mensen aan sushi denken, denken ze misschien automatisch aan vis. Rauw of gekookt, vis heeft toevallig veel voordelen. Er zijn maar weinig voedingsmiddelen die van nature vitamine D bevatten, en vis is er daar één van. Zalm en tonijn zijn goede keuzes als je op zoek bent naar iets met veel vitamine D, eiwitten en omega-3 vetzuren. Die laatste helpen de hersenen om goed te functioneren en kunnen je beschermen tegen beroertes en hartziekten. Vis kan ook de risico’s verminderen van sommige auto-immuunziekten, depressie, en geheugen- of gezichtsverlies dat je op oudere leeftijd kunt hebben. 

Wat zit er in wasabi?

Een groene pasta bekend als wasabi wordt ook vaak geserveerd met sushi. Omdat het erg pittig is, wordt het over het algemeen in kleine hoeveelheden gegeten. De plant is schaars, dus restaurants hebben soms een imitatiepasta die misschien niet dezelfde voedingseigenschappen heeft. Toch zijn deze eigenschappen het vermelden waard, voor het geval je authentieke wasabi tegenkomt. Het bevat de verbindingen bètacaroteen, glucosinolaten en isothiocyanaten. Maar nogmaals, wees voorzichtig als je wasabi uitprobeert. Wil je sushi bestellen? Dan is het leuk om eens te kijken bij sushi bestellen houten

Pin It on Pinterest