Wanneer je werkzaam bent in een praktijk of er zelf één hebt, is het erg fijn om te maken te hebben met een gietvloer. Deze vloer heeft allerlei eigenschappen die voordelig zijn voor in een praktijk. In deze blog willen we graag een aantal zaken met je doornemen die je zeker enthousiast zullen maken voor de gietvloer. Lees de snel met ons mee en ontdek hoe het in elkaar zit. We willen je ook nog even attenderen op het feit dat er nog veel meer leuke blogs op onze site te lezen zijn, dus wanneer je klaar bent met het lezen van deze blog is er nog veel meer te ontdekken.

De voordelen van de gietvloer voor je praktijk

Als we kijken naar de verschillende voordelen die komen met een gietvloer dan is het direct duidelijk dat het typische vloer is die je in een praktijk zou verwachten. De vloer is ontstaan in de medische en industriële sector, dit o.a. vanwege het feit dat hij zo gemakkelijk schoon te maken is met water en schoonmaakmiddelen. In de genoemde contexten was het heel erg belangrijk, en dit is nog steeds zo, dat de omgeving superhygiënisch is. Je zou de vloer ook kunnen verwachten in een laboratorium. 

Gebruiksgemak van de gietvloer

Naast de verschillende hygiënische voordelen is het ook nog eens een keer een vloer die heel gemakkelijk in een bepaalde kleur te verkrijgen is. Dat komt omdat de vloer gemaakt is van kunststof die zeer slijtvast is en gemakkelijk op kleur te brengen. Zo past de vloer altijd bij het idee dat je hebt voor het design van je praktijk.

Gebruik je in je praktijk een vloerverwarming, dan is deze vloer zeer aan te raden. Want hij is flexibel en scheurt niet zo gemakkelijk als beton.

Mensen die last hebben van een stofallergie zijn ook erg blij met de gietvloer, zowel in de praktijk als bijvoorbeeld in een woning, omdat deze vloer niet zo stoffig is in vergelijking met bijvoorbeeld een betonvloer. 

Pin It on Pinterest