Je hebt vast wel eens wat over gehoord: een ooglift, maar wat houdt het precies in? In feite is het niets anders dan een andere naam voor een ooglidcorrectie. Hangende oogleden worden aangepakt met zo’n cosmetische ingreep. Die moet je dus laten doen door een erkende arts in een goede kliniek. De meeste cosmetische klinieken bieden wel zo’n behandeling aan. Zoek wel naar de kliniek op basis van recensies van anderen. Het is ook slim om even bij de arts op bezoek te gaan om te kijken hoe deze op je overkomt. 

Geen goedkope behandeling

Over het algemeen zijn medische behandelingen niet goedkoop. Dus als jij een expert vindt die het voor een prikkie doet, begin er niet aan, want hij of zij bespaart ergens op en jij betaalt daarvoor de rekening. Het is zo, dat een bovenste ooglidcorrectie door zorgverzekeraar vergoed wordt, als je aandoening aan een aantal criteria voldoet. Neem dit onderwerp door met je zorgverzekeraar om te weten hoe het precies zit in jou geval. Het zou namelijk zo kunnen zijn dat je kunt bijverzekeren. Dan sluit je een extra verzekering af bovenop de standaard, basis zorgverzekering. Je verzekeraar weet hier alles over. Laat je daarom door hem informeren! 

Conclusie

Er zijn meerdere klinieken die een ooglidcorrectie of -lift aanbieden waarmee jouw wallen of hangende oogleden aangepakt kunnen worden. Over het algemeen is het zo, dat de bovenste oogleden gecorrigeerd kunnen worden waarbij de kosten bij de zorgverzekeraar verhaald kunnen worden, terwijl de onderste oogleden niet kan. Blijf ons volgen voor meer interessante blogs, zodat je altijd op de hoogte bent van wat er speelt op het gebied van cosmetische behandelingen en therapieën.

Pin It on Pinterest