Het is heel leuk om kinderen van 3 tot 6 jaar yoga te leren, omdat ze snel leren, vol energie zijn, hun verbeelding geweldig is en houden van spelen en bewegen. Kortom: ze zijn het perfecte publiek voor een kinderyogales! Je kunt naar een speciale kleutergym, waar de kinderen op yogales gaan, of je kunt zelf thuis yoga proberen met je kinderen. Gebruik de verbeelding van kinderen om yoga voor kinderen leuk te maken.

Hier zijn enkele manieren hun verbeelding te gebruiken in yoga:

A.     Op een yoga-reis gaan

Jullie gaan samen op een yoga-reis, waarbij je alle stappen in de reis in yoga uitbeeldt. Kinderen op deze leeftijd zijn zich niet altijd bewust van de wonderen van de wereld buiten hun land of zelfs de buurt, dus kun je het beste foto’s uitprinten van waar je van plan bent om naar op reis te gaan. Op deze manier leren ze niet alleen yoga, maar ook wat van de wereld! Als je bijvoorbeeld naar het oude Egypte gaat, kan je foto’s afdrukken van piramides, sfinxen, kamelen en farao’s om de kinderen vertrouwd te maken met deze nieuwe plek.

  • Jullie doen de reis houdingen om de bestemming te bereiken
  • Vervolgens ontmoeten jullie de mensen die er wonen en we doen de dingen die ze doen in yoga (koken, surfen, dansen…)
  • Jullie zien de natuur en we imiteren de bomen, de bergen, de golven, de rotsen enz. met het lichaam (hetzelfde geldt voor de dieren!)
  • Jullie krijgen honger, dus doen een yogapicknick met voedsel poses
  • Daarna hebben jullie zin om te spelen, dus ga je naar de yogaspeelplaats en doen een yogaschommel, glijbaan of draaimolen
  • Vervolgens besluiten jullie om naar het strand te gaan, een beetje te zonnen en zeedieren te ontmoeten als je op de yogaboot gaat
  • Aan het eind worden jullie moe, dus ga je liggen en gebruik je de verbeelding om terug te reizen (misschien op een vliegend kleed)

B. Je eigen yogaverhaal uitvinden

Je kunt elk kind zijn eigen verhaal laten verzinnen met yoga-dierposes erin verwerkt. Ook kun je elk kind in de kring het laten verhaal vervolgen van degene die hem of haar voorging, waarbij hij of zij een pose aan het verhaal toevoegt.

Laat iedereen de pose doen die de kinderen in hun verhaal noemen. Je kunt ook in de pose blijven totdat een ander kind een andere pose zegt in hun deel van het verhaal.

C. Yoga rond de wereld

Laat elk kind in de kring op zijn beurt de wereld ronddraaien: waar hun vinger landt is waar je met een yogahouding naartoe reist. Vervolgens doe je een paar poses in dat land.

D. Tovenaar

Kom verkleed en maak met de magie van yoga van de kinderen verschillende yoga-dieren die ze uit de magische yogazak kiezen. Je kunt hun zelf ook tovenaars laten zijn.

E. Zonnedans verhaal

Vertel een verhaaltje over de Yoga Dieren en Yoga Voorwerpen terwijl je deze  – het maakt een Zonnegroet altijd interessanter!

Pin It on Pinterest