Heb je weleens gehoord van PACT therapie? Het is de afkorting van Photo-dynamische Antimicrobiële Therapie, en het is dé behandeling om kalknagels te bestrijden. Als je thuiszorg verleent en een cliënt heeft last van kalknagels, dan is PACT therapie wellicht een geschikte oplossing. Het is bewezen dat deze behandeling zeer doeltreffend is om kalknagels te bestrijden. Wil je weten hoe het werkt? Lees dan snel verder voor meer informatie.

Hoe werkt het?

Benieuwd naar de werking van PACT therapie? Geen zorgen, we leggen het je graag uit. Allereerst wordt de kalknagel voorzichtig gefreesd en opgeruwd. Vervolgens wordt de nagel grondig gereinigd met alcohol. Daarna wordt er een speciale gel op de nagel aangebracht, die goed moet intrekken. Hierna plaatst de behandelaar de nagel onder een lamp, wat singletzuurstof veroorzaakt. Deze singletzuurstof zorgt ervoor dat de schimmels op de nagel afsterven. Meestal zijn er drie behandelingen nodig binnen een korte periode van 10 dagen, waarna de vierde behandeling een maand na de derde wordt ingepland. Zo krijg je uiteindelijk weer een mooie, gezonde nagel.

De voordelen van PACT therapie

PACT therapie heeft vele voordelen. Allereerst is het in staat om de schimmel volledig uit te roeien. Hierdoor wordt de nagel na de behandeling weer gezond en mooi. De behandeling is niet alleen effectief, maar ook nog eens snel en veilig. Bij PACT therapie hoef je je geen zorgen te maken over bijwerkingen. Een belangrijk voordeel is bovendien dat deze behandeling ook geschikt is voor mensen met een kwetsbare gezondheid. En het beste van alles? Het doet geen pijn, in tegenstelling tot een laserbehandeling.

Overweeg een behandeling

Als je last hebt van kalknagels, is PACT therapie dé behandeling om te overwegen. Het is bewezen dat deze behandeling zeer effectief en veilig is, zonder enige pijn. Dit maakt het bijzonder geschikt voor mensen die al thuiszorg nodig hebben. In totaal zijn er 4 behandelingen nodig om de kalknagel te bestrijden. Dus als je overweegt om deze behandeling te ondergaan of als zorgspecialist een cliënt hebt die hiervan kan profiteren, dan zijn er verschillende specialisten beschikbaar waar je terecht kunt voor deze effectieve behandeling. Weg met die kalknagels!

Pin It on Pinterest