Veel dingen in de wereld kunnen bewezen worden, maar anderen zijn niet te bewijzen, maar toch geloven in mensen in. Dan is het een soort ervaringskennis die de mensen aanhalen om te zeggen dat dingen zo zijn zoals ze zijn volgens hen. Je ziet dat er een geloof bestaat in de helderheid van bepaalde materialen. Zeker wanneer ze in sieraden verwerkt zijn, is het mogelijk om te profiteren van de heilzame werking van materialen. Aldus dit geloof in de helderheid van materialen. Het is interessant om te zien hoe dit precies in elkaar zit en daarom willen we er meer over vertellen. 

Gouden creolen zijn heilzaam 

Gouden creolen zijn erg mooi maar wist je dat ze ook heel zou kunnen zijn. Veel mensen zweren erbij. Maar niet op die manier. Want het is juist zo dat goud gedragen in sieraden op de huid bijvoorbeeld eczeem en andere ontstekingen vermindert of helemaal laat verdwijnen. Dit laatste volgens de mensen die geloven dat goud een heilzame werking heeft. Het gaat dan om niet-medische ervaringskennis. Je zult het dus zelf moeten proberen!

Stenen die heilzaam zijn 

We weten allemaal dat edelstenen verwerkt worden in sieraden en dat ze aardig wat kosten. Wist je ook dat volgens sommige mensen edelstenen werken op energetisch niveau. Op deze manier zou je kunnen zeggen dat de werking niet direct te voelen is, maar wel op langere tijd. De edelstenen bestaan volgens de genoemde theorie uit energie en wij ook. Er worden diverse werkingen aan toegedicht.

Rookkwarts zou bijvoorbeeld een bijzondere ontgiftende en beschermende werking hebben. Dit werkt in op lichaam, ziel en geest. Mensen raden deze steen aan om te dragen als je klachten hebt, zoals stress. Dus wanneer je de volgende keer op je werk in een stressballetje wilt knijpen, doe dat dan niet in een stressballetje, maar in een rookkwarts. Sterker nog, je hoeft er helemaal niet in te knijpen, maar hem alleen in je broekzak te doen of bijvoorbeeld op je bureau te leggen en dan je hand erop te leggen. Het is ook mogelijk om rookkwarts in een sieraad verwerkt op je lichaam te dragen. Zorg er wel voor dat de steen op je huid ligt. 

Edelsteen of halfedelsteen? 

Rookkwarts of kwarts in het algemeen (er bestaan verschillende soorten namelijk) wordt gezien als een halfedelsteen, tenminste tot 1967, want toen werd het onderscheid tussen halfedelstenen en edelstenen als het ware opgeheven door een groep experts. Het onderscheid was gebaseerd op het idee dat edelstenen uitzonderlijk hard, schoon en zeldzaam waren, terwijl halfedelstenen dit in mindere mate waren. Tegenwoordig denkt men dat dit onderscheid zo niet te maken is. Volgens de oude tweedeling zijn er slechts 4 edelstenen: diamant, robijn, smaragd en saffier. 

Aan edelstenen en halfedelstenen wordt dus een heilzame samenwerking toegedicht. Het is leuk om je erin te verdiepen.

Pin It on Pinterest