Etikettering van voedsel is van vitaal belang. Het is niet alleen een wettelijke vereiste als je een voedselproducent bent, het helpt consumenten ook om geïnformeerde beslissingen te nemen bij het kopen van voedsel en helpt hen om het voedsel dat ze hebben gekocht veilig op te slaan en te gebruiken.

Of je nu aan restaurants of supermarkten levert, de voorschriften zijn dezelfde. Daarom is het belangrijk dat je begrijpt wat je verantwoordelijkheden zijn en waarom de verpakking van levensmiddelen belangrijk is. 

Wettelijke vereisten voor verpakking

Als voedselproducent ben je wettelijk verplicht om al je producten op de juiste manier te etiketteren. Als je je hier niet aan houdt, kan dit ernstige gevolgen hebben. Als de autoriteiten van mening zijn dat je niet aan de regels voldoet, zullen ze je in eerste instantie een verbeteringsaankondiging sturen, waarin gedetailleerd wordt aangegeven wat er verkeerd gaat, welke regels overtreden zijn en welke stappen er genomen moeten worden om aan de regels te voldoen.

Informatie voor de consument

De koper controleert de voedingswaarde-informatie voordat hij een voedingsproduct koopt

Op de etiketten van je voorverpakte levensmiddelen moet het volgende staan:

De naam van het levensmiddel. Deze moet een getrouwe weergave van het product zijn en mag niet onjuist of misleidend zijn.

Een lijst van ingrediënten. Het percentage van bepaalde ingrediënten. Voor meer informatie hierover neem contact op met de desbetreffende instantie. 

Eventuele gebruiksaanwijzingen, zoals kookinstructies, indien die nodig zijn, worden ook zeker gewaardeerd. Dit omvat het kookgerei, de temperatuur, de kooktijd en alle andere specifieke instructies die nodig zijn om het levensmiddel te bereiden.

Voedselanalyse 

Er bestaan bedrijven die een voedselanalyse voor je kunnen uitvoeren. Zo weet je zeker dat de grondstoffen en eindproducten die je voor je voedsel gebruik (voor mens of dier) geen ziektekiemen of andere schadelijke bestanddelen bevatten. Je kunt contact opnemen met https://www.tlr-international.com, ze zijn een expert op dit gebied. 

Lees ook onze andere blogs over gezondheid en gezond blijven. We hopen dat je er veel aan zult hebben! 

Pin It on Pinterest