Steeds meer mensen kijken tegen hun gebit aan vanuit een cosmetisch perspectief en zijn ook bereid er moeite voor te doen door contact op te nemen met de tandarts hierover om zo te kijken wat de verschillende behandelmethoden zijn. In deze blog willen we graag een aantal populaire behandelingen uit de doeken doen. Lees snel verder. Bij Tandarts Capelle aan den IJssel helpen ze je graag verder met de juiste behandeling. Neem daarom gerust contact met hen op. 

Facings 

Het is mogelijk om tanden qua vorm en kleur te corrigeren. De tandarts gebruikt hiervoor handige schildjes die rond de tanden gemaakt worden. Dit is wat je noemt maatwerk en het is dus per persoon verschillend hoe het eruit ziet. Vezels worden doorgaans van composiet of porselein gemaakt. Het is mogelijk om met facings tanden lichter te maken of bijvoorbeeld een tand die schuin is recht te laten blijken. Ook een spleetje tussen de tanden kan weggewerkt worden met facings.

Onzichtbare beugel

We kennen de beugel natuurlijk al wat langer, het ding wordt gebruikt om schuine tanden recht te krijgen. Het heeft veel gezondheidsvoordelen om een rij met tanden recht te hebben. Zo kun je beter poetsen. Tegenwoordig hoef je niet meer zichtbaar met een beugel te lopen. Er bestaan onzichtbare beugels. Dat wil niet zeggen dat het materiaal onzichtbaar is, maar de beugel wordt aan de achterzijde van de tanden bevestigd. Er zijn ook beugels die je ´s avonds in doet en overdag niet. Het kan veel voordelen hebben een beugel te nemen, dus laat zeker je tandarts er eens naar kijken mocht je denken dat je er een nodig hebt.

Tanden bleken blijft populair 

Ook in 2022 zal het tanden bleken populair blijven; in vrijwel elke Nederlandse stad kun je je tanden laten bleken. Met deze techniek is het mogelijk je tanden vele tinten lichter te krijgen. Wij raden je altijd aan om niet al te sterke peroxide geld te gebruiken. Eerlijk gezegd raden we je aan om het bleken helemaal niet zelf te doen, maar het door de tandarts te laten doen. Waarom is dat beter? Dat komt omdat je dan in een omgeving zit waar de tandarts het bleken doet en dus precies weet wat er moet gebeuren. Ook kan er ingegrepen worden als er iets fout gaat. Het is dus veiliger. 

Pin It on Pinterest