Of je nou van jezelf witte tanden hebt of ze net hebt laten bleken, onthoud dat je tanden nog altijd goed verzorgd moeten worden om die mooie glimlach te behouden. Net zoals dat je na het wassen van je auto niet door een modderpoel gaat rijden. Volg deze tips om je tanden mooi wit te houden.

Drink met een rietje

Dranken als koffie, cola en rode wijn kunnen vlekken op de tanden veroorzaken of ze een gele gloed geven. Als je je tanden wit wilt houden, probeer dan te bezuinigen op deze dranken. Als je echt niet zonder deze drankjes kunt, probeer ze dan met een rietje te drinken. Door met een rietje te drinken, komen die dranken veel minder op je tanden. Als je het helemaal goed wilt doen, drink dan tussen dit soort dranken een glas water. Zo spoel je de donkere vloeistoffen van je tanden.

Stop met roken

Roken is nergens goed voor, ook niet voor je tanden! Er zijn veel nadelige orale risico’s verbonden aan het roken van tabak, waaronder tandvleesaandoeningen, mondkanker, een vieze smaak en langzamere genezing na bepaalde tandheelkundige ingrepen. Als je stopt met roken, kan dit leiden tot drastische verbeteringen in het uiterlijk van je tanden en voor je algehele mondgezondheid.

Bezoek regelmatig je tandarts

Met uitstekende poets gewoonten kun je je stralende glimlach behouden. Toch kunnen vlekken na verloop van tijd terugkeren, zelfs zonder gewoonten als koffie, drinken en roken. 

Bezoek daarom minstens twee keer per jaar je tandarts voor regelmatige controles. Je tandarts of mondhygiënist kan vlekjes wegpoetsen als hij of zij jouw gebit reinigt. De schurende werking van professionele reiniging is een handig hulpmiddel om verkleuring tegen te gaan zonder dat je je tanden opnieuw hoeft te bleken. Bang zijn voor de tandarts is echt niet nodig. Voor mensen die toch bang zijn voor pijn, is een narcose tandarts een goede optie. 

Pin It on Pinterest