Wanneer je niet tevreden bent over hoe je gebit eruit ziet, is het mogelijk om er iets aan te laten doen bij de tandarts en de resultaten snel te kunnen zien van de behandelingen. We nemen in deze nog een aantal behandelingen met je door die tegenwoordig erg populair zijn en die op cosmetisch gebied je tanden echt een bijzondere verbetering kunnen geven. Wil je meer weten over de genoemde behandelingen in deze blog, dan is het raadzaam om eens te kijken op Tandarts op Laan Zuid. Deze experts helpen je snel verder.

Facings 

Heb je tanden die verkleurd zijn of misschien niet helemaal meer mooi uitzien dan is het mogelijk om de vorm en tint van je gebit te laten corrigeren dmv een ingenieuze behandeling namelijk de facings. Dit zijn schildjes die de tandarts rond je tanden maakt en waarmee dus de kleur en de vorm gecorrigeerd kunnen worden. Facings worden gemaakt van composiet, dat is het materiaal waar ook vullingen van gemaakt worden. Ook is het mogelijk om facings gemaakt van porselein te nemen, alleen deze zijn wel duurder en minder sterk over het algemeen. 

Bleekbehandeling 

Wanneer je vindt dat je tanden wel wat witte mogen en dat dit niet lang mag duren, dan is het mogelijk om te gaan voor een bleekbehandeling bij de tandarts. De tandarts maak gebruik van peroxide om de tanden enkele tinten witter te maken. Ook wordt er gebruik gemaakt van een speciale lamp bij het bleekprocess. Het is erg belangrijk dat je de bleekbehandeling bij de tandarts laat doen, naar onze mening, omdat dit een veilige manier is en dat de behandeling plaatsvindt in een omgeving waar er controle kan zijn op de veiligheid.

Onzichtbare beugel 

Vroeger liepen we wel eens met een beugel rond als dat nodig was en dit was dan vaak ook nog een buitenboordbeugel die heel erg opviel. Tegenwoordig hebben ze eraan gedacht om de beugel onzichtbaar te maken. Op deze manier zit de beugel niet zo in het zicht. Veel volwassenen maken ook nog gebruik van een beugel wanneer er bijvoorbeeld in hun kinderjaren geen aandacht is geweest voor de stand van hun tanden. Zo kunnen zij ook  profiteren van een onzichtbare beugel zodat hun tanden recht komen te staan. Dit heeft allerlei voordelen, bijvoorbeeld dat het gebit gemakkelijker schoongemaakt kan worden en dat het esthetisch aantrekkelijker oogt.

Pin It on Pinterest